Tuusulanjärvi maailmankartalle kick off

131022-Tuusulanjarvi-kick-off-Teemu-MoilanenMajatalo Onnelassa pidettiin tiedotustilaisuus tiistaina 22.10.2013 juuri käynnistyneestä matkailuhankkeesta Tuusulanjärven alueella. Tilaisuuden alussa hankkeen työryhmän puheenjohtaja Pekka Holma toivotti saapuneet tervetulleeksi ja kertoi lyhyesti miksi työhön on ryhdytty. Teemu Moilanen Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yliopettaja ja hankkeen toteuttaja esitteli brändin käsitettä sekä sen rakentamista. Hankkeessa seuraavana ovat vuorossa työpajat, joissa pyritään löytämään yhteinen nimittäjä Tuusulanjärven alueelle. Työpajat toteutetaan loppuvuoden aikana ja ne ovat avoimia tilaisuuksia, joiden tavoite on ottaa laajasti eri näkökulmia huomioon kehittämistyössä ja brändin rakentamisessa.

Yleisöä saapui paikalle viitisenkymmentä ja kommentointi kävi vilkkaana ja innostuneena. Monessa puheenvuorossa kiiteltiin sitä, kuinka hienoa on, että Tuusulan ja Järvenpään kunnat ovat päässeet yhteistyön alkuun Tuusulanjärven suhteen. Matkailuelinkeinon kasvunäkymät ja potentiaali olivat puheissa ja yleisö nosti esille myös mm. vesiensuojelun, Rantatien liikenneturvallisuuden, infrastruktuurin tärkeyden ja ympäristön siisteyden.

Tilaisuuden loppupuolella Järvenpään kulttuurijohtaja Kalle Jämsen toi puheenvuorossaan esiin Tuusulanjärven taiteilijayhteisön, kulttuurihistorian sekä juhlavuosien 2015 tai 2017 suomat mahdollisuudet matkailun kehittämisessä. Vuonna 2015 juhlitaan Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen sekä Akseli Gallen-Kallelan 150-v synttäreitä ja vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Suomalaisuuden aatetta vaalittiin Tuusulanjärven taiteilijayhteisössä ja suomalaista kulttuuri-identiteettiä luotiin taiteen keinoin.

Keskustele!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s